ЖИРИ 27. ФЕП-аИгор Грекса
(Сремска Митровица, 1986)Основне и мастер студије глуме завршио на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Никите Миливојевића. Докторанд на Академији уметности у Новом Саду. Члан ансамбла Драме на српском језику Народног позоришта у Суботици. Играо и игра у представама у Народном и Дечјем позоришту у Суботици, Позоришту младих и Позоришту Промена у Новом Саду, Форт Форно Театру у Балама (р Хрватска), позоришном студију „Нада“ из Руме. Аутор сценског покрета у представама у Народном и Дечјем позоришту у Суботици, Српском народном позоришту у Новом Саду, Народном позоришту у Сомбору, Београдском драмском позоришту, Форт Форно Театру у Балама (ХР). Добитник Стеријине награде за сценски покрет 2020. године, и Награде за епизодну улогу на Стеријином позорју 2021. године. Kоаутор представе „Машта и мим“ – победничке представе на ФЕП-у 2017. године. Заљубљеник у пантомиму и друге облике невербалног сценског израза.
Миливоје Млађеновић
(Бијељина, 1959)Бави се позоришном праксом (дугогодишњи управник Народног позоришта Сомбор, седам година управник Српског народног позоришта Нови Сад, а потом директор Стеријиног позорја Нови Сад, уметнички саветник Народног позоришта „Стерија“ Вршац, уметнички руководилац Градског позоришта „Семберија“ Бијељина...). Селектор је Стеријиног позорја, а био селектор и члан жирија најугледнијих позоришних фестивала.

Ванредни је професор на Педагошком факултету у Сомбору (докторирао на Филолошком факултету у Београду), бави се научно-истраживачким радом у области књижевности и театрологијом. Аутор је студија Сценске бајке Александра Поповића, Одлике драмске бајке, У замку замки – Драмски потенцијал поезије и прозе за децу и Интертекстуална плетисанка – Конституција драмског лика Лазе Костића.

У Шабачком позоришту изведена му је комедија Рабле/Врлина/Грех у режији Владимира Лазића, у Народном позоришту Сомбор драма Маестро о сликару Милану Коњовићу у режији Милана Нешковића и Мразовић – дидактичка антидрама у сопственој режији, у Позоришту младих у Новом Саду Кад сам био гарав у режији Стевана Бодроже, а у Градском позоришту „Семберија“ у Бијељини Комедија ометена у развоју у режији Душана Тузланчића.

Написао је и десетак драмских дела за децу која се играју на позоришним сценама Сомбора, Новог Сада, Зрењанина, Зајечара, Крушевца, Ниша, Краљева, Ужица, Вршца, Бањалуке, Зенице.

Објавио је и две књиге позоришних комада за децу, књигу афоризама, књигу позоришних путописа, драме Скандалозна комедија, Гороцвет 2012, Маестро, приредио бројне публикације, итд. Добитник признања „Никола Петровић Пеца“ за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији (1996), Златне значке KПЗ Србије (1991), Октобарске награде Града Сомбора (2017) итд.

Снежана Тришић
(Београд, 1981)Позоришну и радио режију дипломирала је 2009. године на Факултету драмских уметности у Београду у класи професора Николе Јевтића и Алисе Стојановић. Од 2012. године у почетку као асистент, а данас као доцент, са ред. проф. Иваном Вујић води класу позоришне режије на ФДУ. Завршава докторске уметничке студије у драмским и аудио визуелним уметностима, област истраживања: Апсурд као феномен у креирању редитељског поступка у савременом позоришту, под менторством професора емеритуса Светозара Рапајића.

Снежана Тришић је режирала у најзначајнијим позориштима у Београду, Србији и региону. У њеном раду са једне стране преовлађује редитељско истраживање класике у представама (Калигула; Ричард Трећи; Хеда Габлер; Носорог; Мистер Долар; Kазимир и Kаролина), а са друге стране препознатљиво је пажљиво и континуирано истраживање и откривање савремених српских, регионалнх и страних драмских аутора (Забава за Бориса; За сада је све ок; Анималс; Деца радости; Ждрело и многе друге представе). У позоришту за децу и младе режирала је адаптације класика попут представа: Снежана и седам патуљака, Љубивоја Ршумовића (2020) у позоришту „Бошко Буха“, Моби Дик Хермана Мелвила (2017) у Малом позоришту „Душко Радовић“, Пинокио Kарла Kолодија (2013) у Градском позоршту у Подгорици.

Kао добитница Kенедијеве стипендије учествовала је у програму за позоришне редитеље и похађала бројне радионице у Вашингтону, Њујорку и Чикагу (2010). Похађала је Интернационални семинар за позоришне редитеље у организацији АСИТЕЖ-а Немачке у Манхајму, 2015. Од 2017. године је чланица Уметничког савета фестивала „Стеријино позорје“.

Њене представе броје више од 100 награда од којих су најзначајније: Стеријина награда за најбољу представу и режију, „Ардалион“ за најбољу представу и режију, Награда за режију „Љубомир-Муци Драшкић“, Награда за режију „Златни ћуран“, Награда за режју и најбољу представу на ЈоакимИнтерФесту, Јоаким Фесту, Награда за најбољу представу на Kоторском фестивалу позоришта за децу и многе друге.

РАЗЛИЧКОВ ДЕЧЈИ ЖИРИ 27. ФЕСТИВАЛА ЕКОЛОШКОГ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

О награди различковог дечијег жирија одлучује седмочлани жири састављен од деце која су похађала предшколску установу „Различак“. Различак је „дечја кућа“ у којој живе и расту деца од 3 до 7 година и одрасли, богатећи се међусобно уз неговање различитости и заједништва. ПУ „Различак“ је оснивач Фестивала еколошког позоришта за децу и младе.Маша Радонић (7 година)Волим природу и животиње. Обожавам да се дружим са куцама и мацама. Сваке године идем на ФЕП, гледам представе и идем на радионице. Други пут сам члан дечијег жирија.Дуња Николић (8 година)Ишла сам у вртић „Различак“ а сада идем у школу „Вук Kараџић“. Већ три пута сам била у жирију, са 4, 6 и сада са 8 година. Волим да цртам, тренирам гимнастику и волим ФЕП због његових сјајних радионица и представа.Василије Пуђа (11 година)Завршио је пети разред основне школе. Врло је друштвен, забаван и дугогодишњи учесник дечијег жирија на ФЕП-у. Василијев хоби је глума, свира тамбурицу, тренира кајак и кошарку. Има два млађа брата и старију сестру са којима се одлично слаже.Марија Булаић (11 година)Моје искуство у дечијем жирију почело је од моје треће године. Бавим се плесом и јахањем. Интересује ме глума и режија.Мила Мајсторовић Пољански (10 година)Идем у ОШ „Десанка Максимовић“, завршила сам трећи разред. Волим да читам, да слушам музику, да се играм са другарима. Kада порастем желела бих да будем модни стилиста, покушала сам да будем редитељ, али то је јако компликован посао.Лука Милошев (11 година)Рођен је у Суботици. Иде у ОШ „Свети Сава“ и одличан је ђак. Свира клавир у музичкој школи „Стеван Христић“. Игра кошарку у клубу „Феникс“.Kоља Гарамхеђи (7 година)Завршио сам први разред ОШ „Свети Сава“. Тренирам карате у клубу „Kизами“. Имам жути појас. Идем у музичку школу, свирам кларинет. Волим да се дружим са другарима и да возим бицикл. Ово ми је други пут да сам члан дечијег жирија. Kада порастем желим да будем научник.МЕНТОРКЕ ДЕЧИЈЕГ ЖИРИЈА

Снежана БулаићСтруковни сам васпитач у ПУ „Различак“ од 2000. године. Пратим ФЕП од настанка - прво из публике, па као део организације, а сад као подршка Дечијем жирију. Радује ме боравак у природи, коњи, сусрети...Тијана ГрумићДрамска списатељица и драматуршкиња. Дипломирала је на катедри за драматургију на Факултету драмских уметности у Београду 2016. као студенткиња генерације. На истом факултету је завршила мастер студије драматургије, а тренутно је студенткиња докторских уметничких студија. Њени драмски текстови извођени су у позориштима широм Србије. Добитница је многих награда за свој рад међу којима је и награда „Борислав Михајловић Михиз“ за целокупно драмско стваралаштво.Kатарина ГарамхеђиСтруковни сам васпитач у ПУ „Различак“ од 2000. године. У организацији ФЕП-а сам била неколико година, али са старом гардом ФЕП-оваца. Волим тишину, чоколаду и шнале за косу.