ФЕСТИВАЛ ЕКОЛОШКОГ ПОЗОРИШТА
ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

Оснивачи Фестивала: Љубица Ковачевић, Ружа Хелаћ, Љубивоје Ршумовић,
Нада Маринковић, Божидар Мандић и многи другиУдружење Фестивал еколошког позоришта за децу скраћено ФЕП са седиштем у Бачкој Паланци је невладино, непрофитно удружење. Основано давне 1994. године ради остваривања циљева у области културе, екологије, образовања, едукације и истраживања стваралаштва за децу и младе путем којих ствара услове за здраво и духовно одрастање деце и младих.У сусрет остварењу својих циљева учествује и учествовао је у стварању и реализацији неколицине локалних, регионалних и међународних пројеката у области културе, уметности и екологије.Добитник је многих престижних награда:


Посебан значај фестивала

Кроз своје програме Удружење ФЕП годишње aнимира преко 200 волонтера, пре свега средњошколаца и студената (из Бачке Паланке, Србије и околних земаља) који су захваљујући Фестивалу путовали на едукације, семинаре и тренинге у разне крајеве Србије и Европе на тему екологије, толеранције, мултукултуралности, тимског рада, писања и осмишљавања пројеката, омладинског лидерства, вршњачког посредништва итд.лево: Љубица Ковачевић, директорка Фестивала од његовог оснивања до 2008. године.
десно: Соња Петровић, директорка Фестивала од 2008. до данас.


Организацију овог Фестивала чине млади људи који су одрастали уз овај фестивал и учествовали у њему, неки од самог рођења. Многе је овај фестивал усмерио, профилисао, па тако сада у организацији имамо професионалне глумце, редитеље, дизајнере звука и светла који се враћају у своје родно место како би допринели својој локалној заједници и будућим генерацијама знајући какав утицај је ова манифестација имала на њихов развој.

>> ПОСТАНИ ЧЛАН УДРУЖЕЊА <<