ПРЕДСТАВА ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Фестивал еколошког позоришта за децу и младе, у склопу пројекта „Kо то иште позориште”, 4, маја поклонио је Гимназији 20. октобар у Бачкој Паланци представу Телепорт театра „Ствар избора или зашто слушам Марчела“. Представи су присуствовали ђаци сва четири разреда гимназије са директорком и професорима. Пред почетак представе, директорка Гимназије 20. октобар Тамара Антић захвалила се ФЕП-у и истакла важност одржавања догађаја попут тог:

„„Многи од вас већ су сигурно волонтери Фестивала еколошког позоришта за децу и младе, а надам се ће и остали ове године наћи начин да учествују у реализацији Фестивала. Хвала организацији што је омогућила да се код нас у школи изведе једна професионална представа, са изузетно битном тематиком за овај узраст“.

Ауторски пројектат Уроша Младеновића, настао у продукцији Телепорт театра и Kултурног центра Параћин, „Ствар избора или зашто слушам Марчела“ бави се одрастањем и намењена је првенствено средњошколцима. Тренутак када млади напуштају своје мале градове и бирају свој пут, носи са собом пуно неизвесности, дилема, различитих утицаја и одлука. Представа "Ствар избора или зашто слушам Марчела" на креативан начин третира емоционални и когнитивни изазов који стоји пред адолесцентима у тренутку њиховог животног раскршћа – на прагу самосталности и одвајања од породице.

Након представе уследило је анкетирање публике о самој представи као и о жељама и потребама младих Бачкопаланчана. Ово истраживање трајаће током четири месеца пројекта „Kо то иште позориште“, а све у циљу стварања квалитетне и образоване нове позоришне публике. Истраживање и закључци биће презентовани у оквиру 24. ФЕП-а 23. августа ове године.

У склопу пројекта „Kо то иште позориште“ Бачкопаланчани ће имати прилику да погледају још три представе – једну за децу и две за одрасле.