Срећа од тоне и по смећа!

У до сада највећој локалној еколошко-хуманитарној акцији „Срећа од смећа“, за само недељу дана, Фестивал еколошког позоришта за децу и младе у Бачкој Паланци прикупио је 1.520 килограма рециклажног отпада!

Захваљујући нашим суграђанима, који су од 7. до 13. септембра уз помоћ ФЕП-ових волонтера у дворишту Словачког дома правилно сортирали свој отпад, за рециклажни откуп припремљено је:
Укупна вредност сакупљеног рециклажног отпада (без чепова) – 17.700! Сав приход од акције ФЕП донира нашој двогодишњој суграђанки Ленки Жутковић, која због великог оштећења мозга, насталог услед хипоксије, не види, не хода, не седи и не говори.

Сакупљени отпад откупиле су бачкопаланачке фирме ГРАНД ГРУПА ДОО, ЕКО ПАПИР ДОО, КЕМИС ДОО, као и фирма БЕОЧИБ ДОО из Челарева,а акцију су помогле стручне консултације Green Group-е као и гостопринство Словачког дома у Бачкој Паланци. Социјално угроженој породици из Бачке Паланке којој је првобитно био намењен новчани износ сакупљен од акције наш спонзор Подунавље обезбедио је куповину у њиховој продавници у вредности од 20.000 динара. Подсећамо да рециклажом штедимо енергију и ограничене сировинске ресурсе, учествујемо у процесима заустављања ширења депонија, заштити животне средине и смањеној емисији штетних гасова са ефектом стаклене баште, чиме доприносимо смањењу негативних ефеката глобалних климатских промена.

Захваљујемо свим грађанима Бачке Паланке и околине, који су допринели нашој локалној хуманитарно-еколошкој акцији „Срећа од смећа“ и дали свој мали, али вредан допринос за Ленкино боље сутра. Позивамо и све остале појединце, удружења, институције и компаније да се укључе у хуманитарну акцију за ЛЕНКИНО БОЉЕ СУТРА. Будимо солидарни!

П.С. телефоне у руке – 880 на 3030.