Ко то иште позориште?

ФЕП-ова зимска бајка за ЛенкуПреузми програм кликом на линкОвог зимског распуста, Фестивал еколошког позоришта за децу и младе долази у свачији дом. У оквиру програма „Ко то иште позориште?“ одлучили смо да још једном покажемо да наша средина заиста иште позориште током целе године, а поготово најмлађи суграђани, који су у овој непредвидивој 2020. години остали ускраћени за многе садржаје.

Од суботе 26. децембра, па све до самог краја распуста, недеље 17. јануара, на нашем јутјуб каналу моћи ћете да погледате чак осам представа. Неке од њих су представе приказане на 26. ФЕП-у, једну сте сами тражили да погледате опет, а две представе стижу нам из региона, од наших партнера на пројекту „Од малих ног(у)“. Осим представа, моћи ћете да пратите и три радионице, а за оне који би да се присете како је све почело, припремили смо и разговор са осниватељкама Фестивала еколошког позоришта за децу и младе.

„Поред базичне манифестације, ФЕП се труди да током целе године организује пројекте и програме који ће деци и младима приближити културу. Наша основна мисија јесте систематско неговање културе, па са тим у вези, емитовање оваквог програма иде ка стварању здравих навика, неговању духа и развоју креативности и маште. Ми желимо да живимо у граду чије нове генерације обликује позориште зато нам је важно да ово време изазвано пандемијом вируса корона не буде изговор за непостојање културе“, каже директорка Фестивала Соња Петровић и додаје да је култура дужна да пронађе начин да дође до своје публике и да ми то управо и радимо.

„Програм има и хуманитарни значај јер нас позива да будемо солидарни, хумани, а пре свега окренути једни ка другима. Сматрам да је то дужност сваког појединца и сваког удружења које има могућност да позове или окупи људе у заједничко добро дело. Време је празника, породичних окупљања, прослава... Сада више него икад треба обратити пажњу на оне који из неког разлога у томе не могу да уживају и поделити срећу са њима. Ово је наш начин да поделимо ту срећу јер смо чули да се дељењем она у ствари умножава“, закључује Соња.

А да бисмо заједно усрећили нашу двогодишњу суграђанку Ленку Жутковић, која због великог оштећења мозга, насталог услед хипоксије, не види, не хода, не седи и не говори, позивамо вас да као својеврсну улазницу у наше онлајн позориште пре почетка сваке представе пошаљете поруку за Ленкино боље сутра – 880 на 3030.

Отворите своје календаре, планере, паметне телефоне и упишите подсетнике за представе, јер баш као у позоришту, нема одложеног гледања. Али овог пута има и коментарисања, хране, пића, и свега оног што иначе не радимо у позоришту, али код куће смемо. Зато обавестите све другаре и другарице, маме и тате, браћу и сестре, баке и деке, тетке и тече, стрине и стричеве, комшије и комшинице, ама баш све, да је зимски распуст управо постао магичан јер почиње ФЕП-ова зимска бајка за Ленку!